کنه سیکلامن

این کنه های سیکلامن را حتی زمانی که کامل باشند به دلیل کوچکی نمی توان با چشم غیر مسلح دید. این کنه ها در زیر ذره بین کنه هایی هستند بیضی شکل، به رنگ سفید شیری بوده در حالی که تخمها به شکل تخم مرغی و سفید مرواریدی رنگ هستند. این کنه ها بیشتر در جاهای محافظت شده و ،امن بر روی برگهای جوان و ترد انتهای ساقه های جوان،

mite

غنچه ها و گلها یافت شده و از گیاهی به گیاه دیگر از طریق تماس مستقیم برگها به یکدیگر منتقل میشوند سایر راههای گسترش و انتشار این کنه از طریق انتقال آنها بر روی دست و لباس انسان در ضمن کار یا در حال گردش در بین آنها میباشد. برگهای آسیب دیده گیاهان آلوده حالت پیچ خوردگی، ترد و شکننده به خود می گیرند. غنچه ها تغییر شکل داده و باز نمیشوند گلها نیز تغییر شکل داده و اغلب به حالت مخطط با رنگ تیره در می آیند عموماً ،برگها غنچه ها و گلهای آسیب دیده سیاهرنگ هستند

پيچك آلوده تولید ساقه های بدون برگ کرده یا این که برگهای تغییر شکل یافته ایجاد می.کند. بنفشه آفریقایی آلوده تولید برگهای كوچك پیچ خورده و مودار (پشم آلود کرده که ممکن است به زودی خشك شوند.

جهت کنترل این کنه در صورت عملی بودن قسمتهایی از گیاه آلوده که به سختی خسارت دیده است را میتوان پاک کرد این پاک کردن به صورت غوطه ور کردن گیاه آلوده گلدانها در داخل آب گرم در درجه حرارت ۴۳/۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه انجام می شود. موفقیت این روش بستگی به دقت و کنترل کردن درجه حرارت آب دارد. در گلخانه های خانگی این کنه را میتوان در ۲-۳ نوبت با يك كنه كش مؤثر از قبیل دیکوفول به فواصل ۱۰ روز محلولپاشی کرد.

 
گروبگ توت فرنگی

گونه های اصلی کنه که در سرتاسر دنیا روی محصول توت فرنگی تاثیر می گذارند شامل کنه دونقطه ای، کنه قرمز، کنه توت فرنگی، کنه سیکلامن هستند

گونه های رایج آنها در گلخانه شامل کنه دو نقطه ای و کنه قرمزمی باشند که مخرب ترین آفت در کشت بدون خاک توت فرنگی می باشند. کنه های بالغ، عنکبوتیان هشت پایی هستند که کمتر از ۰/۵ میلی متر طول دارند و به صورت نقاط کوچک قرمز یا قهوه ای روشن روی سطح زیرین برگ ظاهرمی شوند. وجود تارهای ریز نشانه آلودگی توسط کنه دو نقطه ای است که در جمعیت زیاد سطح زیادی از برگ را تحت تأثیر قرار می دهد. کنه ها با تخریب لایه اپیدرمی سلول های سطحی برگ منجر به خسارت و ظهور اولین لکه ها می شود، سپس برگ برنزه مات و در حالت آلودگی به کنه های دو نقطه ای با تارهای ریز محتوی کنه های بالغ پوشیده می شود. اگر این آفت بدون کنترل رها شود منجر به آسیب شدیدبه شادابی، افت چشمگیر در عملکرد و کیفیت محصول می شود.

چرخه زندگی کنه با تخم ها شروع میشود سپس شفیره های شش پا از تخم ما خارج و بعد از یک دوره استراحت کوتاه به حشره بالغ هشت پا تغییر می یابند. کنههای بالغ با افزایش طول روز شروع به تغذیه و تخم گذاری می کنند که منجر به افزایش سریع جمعیت در بهار میشود انتقال و پراکنده شدن حشرات بالغ جـوان بـا تنیدن تار یا رشته های ابریشمی از گیاه به گیاه به شکل گروهی صورت می گیرد. افزایش درجه حرارت باعث تغییر دوره تولید از ۳۰ روز در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد به ۳ روز در دمای ۳۲ درجه سانتی گراد کاهش و باعث چند برابر شدن جمعیت و فراگیری آن میشود.

کنترل محیطی شامل ایجاد شرایط جوی نامناسب برای انتقال کنه می باشد. شرایط بیش از حد گرم و خشک برای گسترش کنه ها مساعد است لذا برای کنترل کنه حفظ مقدار معینی رطوبت مفید است. کنه ها در حال حاضر تقریباً به حشره کش های فسفره مقاوم .هستند کنه ها با توجه به چرخه سریع تولید مثل، به سرعت نسبت به حشره کشها و هر محصول ترکیبی مقاوم می.شوند کنه کش های اختصاصی وجود دارند که مراحل مختلفی از رشد و نمو چرخه زندگی کنه را متاثر می کند و اگر تنظیم کننده رشد با منشاگیاهی، پوشش خوبی ایجاد کنند موثر می باشند. روش های مدیریت تلفیقی آفت برای کنه ها قابل استفاده می باشد. کنه شکار گرد و نقطه ای دارای رنگ ،قرمز سطح ،براق، حرکت سریع، اشتهای زیاد و مزیت اصلی توليد مثل دوبرابر نسبت به آفت برای شکار کنه مفید می باشد.

درباره ما

تجهیزات گلخانه ای بِریار، بابیش از یک دهه تجربه در تأمین و تولید انواع تجهیزات و ملزومات گلخانه ای با بالاترین کیفیت از شرکت های ایرانی و اروپایی مطرح در بازار ، در راستای ارائه انتقال دانش فنی نوین،ایجاد ارزش افزوده ، سودآوری ،ارتقاء امنیت تولید، جهت افزایش بهره وری در بخش گلخانه های کشور در کنار شما خواهد بود .

تماس باما

آدرس ایمیل : beryarfarms@gmail.com

شعبه یک : تهران، صفادشت

شعبه دو : کرج، هشتگرد

شماره تلفن 1 : 09106738744

شماره تلفن 2 : 09981676308